Det finns egentligen bara en regel inom tarot och det är att:

Det finns inga regler inom tarot!

Vilket innebär att om du bara hittar ett sätt att använda dig av tarot som fungerar – tja då är det helt OK! Men här tänkte jag ändå dela med mig av tre ”pekpinnar” som har hjälpt mig väldigt på vägen. Det behöver inte betyda att dessa passar för dig. Om de gör det – var så god! Håll till godo!

  1. Själva essensen av ett korts betydelse är alltid det samma – Detta betyder att oavsett om kortet hamnar upp och ner eller rättvänt, in eller ut i en läggning så är själva kärnan i kortets budskap det samma. Det är hur kortet bör tolkas som kan förndras. T. ex rätvända kort är mer utåtriktade, direkta, tydliga. Medans omvända kort är mer inåtriktade, subtila, eller otydliga. Samma kärna, men olika nyanser.
  2. Varje kort är i sitt ursprung neutralt – Det innebär i grund och botten att det inte finns några ”bra” eller ”dåliga” kort. Det är t. ex frågeställningen som kan påverka och rikta hur vi skall tolka ett kort. Bra exempel: The Tower – Om detta kort hamnar i en position kring positiva förändringar kan det handlar om ”Plötsliga, glasklara upplysningar, som från klar himmel”. Har frågan en negativ ton kan samma kort istället betyda ”Mattan dras undan underfötterna på dig och alla skyddsmurar rasar så att du står oskyddad”. Samma kort  – olika förutsättningar…
  3. Meningarna kommer att förändras och utvecklas för dig med tiden – Med tiden så kommer du att utveckla din egen tolkning för specifika kort eller kortpar, baserat på dina egna upplevelser och erfarenheter med korten. Om din intuition då säger en sak och traditonella tolkningar säger något annat – lyssna på magkänslan!

Vad är dina åsikter kring dessa ”regler”? Vilka ”regler” följer du?

Annonser