Det här är en tarot-övning skapad av Lunaea Weatherstone och jag gillade det så mycket att jag ville översätta det och vidarebefodra till andra tarot-entusiaster!

Quick-flash Tarot

Syfte:

Att utveckla och lära dig att vila tryggt i din egen intuition. Att lära känna din tarotlek på ett mer pesonligt plan. Att skapa ett eget personligt symbolspråk.

Det jag tycker är absolut svårast när det gäller tarot är att faktiskt inte bara lära sig ett antal beytdelser utan att faktiskt kunna göra korten och deras betydelser till mina. Annars är de som en vän till mig beskrev det bara ord på papper och jag kunde faktiskt lika gärna vända mig till en automatiserad tjänst på nätet…

Tillvägagångssätt:

1) Börja med att välja tarotlek. Valfritt såklart, men Lunaea rekommenderar faktiskt att för extra skärpa och studs i övningen att välja en som du inte är så bekant med!

2) Blanda korten och lägg ut sex kort om par om 2 (alltså 3 par totalt) bredvid varandra med baksidan upp samtidigt som du fokuserar på en specifik fråga alternativt en mer allmänt hållen (”Vad behöver jag mest veta av tarotkorten idag?”)

3) Nu kan du fortsätta på punkt 4 om du vill eller göra följande visualiusering/meditation. I fortsättningen så kommer delar av visualiseringen markeras med ” ”.

Slut ögonen. Ta tre djupa andetag. Föreställ dig sedan att du befinner dig i en djup grönskande skog. Du står vid en porlande, strömmande bäck. Lyssna på vinden som susar i trädkronorna och bäckens glada pladder. Om du vill så kan ställa dig med fötterna i kanten av den kalla strömmande vattnet och känna vattnet fara över dina bara fötter. Det är inte en bred bäck. Men ändå tillräckligt bred för att du inte skulle vilja försöka dig på att hoppa över till andra sidan utan att riskera att hamna med fötterna före i knädjupt vatten. Du vill dock över på andra sidan för att finna dina svar och du ser att strax i närheten så finns en passage över vattnet med 3 stora, flatare stenar. Du tar ett stort kliv ut på den första flata stenen och känner att du är trygg.

 

4) Vänd nu upp det första kortet i det första paret. Titta noga på det. Vilket är den första symbol eller figur som drar till dig din nyfikenhet och intresse? Hur skulle du beskriva detta kort med 1 eller ett fåtal ord? Om denna symbol var en fråga – vad skulle det då vara? Viktigt att inte övertänka det här utan att låta det första som kommer till dig vara rätt.

5) Vänd nu upp det andra kortet i första paret. Titta noga på det. Vilket är den första symbol eller figur som drar till sig din nyfikenhet och intresse. Om denna figur eller symbol skulle besvara din tidgare fråga, vad skulle den då säga? Kom ihåg: Ett eller ett fåtal ord!

Slut nu ögonen igen och föreställ dig hur du hoppar med lätthet till den andra flata stenen på väg över bäcken mot svaret.

 

6) Samma som steg 4, fast du vänder upp första kortet i det andra paret!Kom ihåg: så fåtal ord som möjligt för att du skall kunna komprimera budskapet.

7) Samma som steg 5, fast du vänder upp andra kortet i det andra paret! Kom ihåg: Över-tänk det inte!

Slut nu ögonen igen och föreställ dig hur du hoppar med lätthet till den andra flata stenen på väg över bäcken mot svaret.

8) Samma som steg 4, fast du vänder upp första kortet i det andra paret!Kom ihåg: så fåtal ord som möjligt för att du skall kunna komprimera budskapet.

9) Samma som steg 5, fast du vänder upp andra kortet i det andra paret! Kom ihåg: Över-tänk det inte!

10) Nu, sammanfatta de 3 svar du fått från de olika paren till ett kondenserat meddelande! Om du vill så kan du självklart arbeta med den här metoden med både färre eller fler stenar!

Annonser